Haneul
Förening för dig som gillar koreansk populärkultur

Om Haneul

Haneul är en ideell förening som startades september 2021. Vi är anslutna till spelkultur och nördförbundet Sverok. Varje år har Haneul ett årsmöte där medlemmarna tillsammans sätter mål och önskningar om aktiviteter, och sedan en styrelse som ska genomföra det och ta hand om föreningen under årets gång. 

Föreningens namn "Haneul" kommer från koreanskans ord för "himmel". 
Medlemmarna i föreningen har namnet "Byeol", som betyder "stjärna" på koreanska.

Föreningen engagerar sig i allt som har med koreansk populärkultur och göra. Vi anordnar digitala träffar i Discord, har tävlingar och utlottningar, tar fram medlemserbjudanden och rabatter, trycker merch, samt anordnar större evenemang som Random Play Dance och koreansk picknick. Har du förslag på vad Haneul ska göra? 

Skicka in dina idéer här!

Haneul har sitt säte i Örebro, men är en nationell förening. Vilket betyder att det inte spelar någon roll vart i Sverige du bor eftersom vi både har fysiska och digitala evenemang. Vårt huvudförbund Sverok är en ungdomsorganisation, men alla får vara med, även om du inte längre identifierar dig som ungdom. Vår huvudplattform är Discord, men vi uppdaterar även på Instagram och Facebook.

Haneul följer Sverok's likabehandlingsplan, samt är HBTQIA+ vänliga. Vi strävar efter att alla ska känna sig trygga och inkluderade i alla våra forum.


Styrelsen 2023

Ordförande Saga Hoffrén Pihl

Kassör Evelina "Maro" Ferbrache

Sekreterare Cassandra "Cass" Sekobon

Ledamot: Mira Ridal


Kontaktuppgifter

haneul.kforening@gmail.com